За понад 1,5 року діяльності соціальний проєкт «Ми однієї крові», ініційований банком ПУМБ, об’єднав 35 партнерів, 46 лідерів думок, понад 13 тисяч учасників і поціновувачів стильного мерчу, понад 1,8 тисячі донорів, які разом допомогли врятувати більше ніж 100 тисяч життів. На закумульовані ініціативою 7 мільйонів грн закуплено для захисників 4950 одиниць такмеду і здійснено 69 доставок крові в гарячі точки. 


Згідно зі статистикою соціальних мереж 72 % аудиторії проєкту — жінки. Коли на фронті вже другий рік мужньо тримають оборону більшість українців, українки є опорою соціальної ініціативи і невпинно підтримують передову донатами та донорством. Щоденно на сторінці проєкту в інстаграм з’являються щирі коментарі та теплі відгуки від замовників: «Дякую вам за добру справу!» або «Ви робите неймовірні речі!». Команда проєкту дуже вдячна кожному за залученість! 50 % вартості кожного замовлення патріотичного мерчу ПУМБ перераховує громадським організаціям «ДонорUA», «Госпітальєри» та «Агенти крові». Тому наприкінці лютого на рахунку ініціативи налічується 7 мільйонів гривень.


На зібрані в лютому 400 тис. грн «ДонорUA» здійснив 3 перевезення компонентів крові до шпиталів прифронтових міст і стабілізаційних пунктів у гарячих точках. Для безпеки парамедиків, які надають першу допомогу пораненим, «Госпітальєри» придбали 13 захисних шоломів і 5 підвісних систем для їх фіксації. «Агенти крові» закупили 55 турнікетів CAT і 500 експрес-тестів з визначення групи крові та резус-приналежності для екстрених переливань крові.


Тож здавайте кров для поранених — через війну потреба в донорстві в Україні зросла на 40 %. Замовляйте автентичний патріотичний мерч, що рятує життя, у каталозі на сайті lifesavingmerch.com.ua. Отримуйте ваше замовлення з безкоштовною доставкою від логістичного партнера «Нова Пошта». 


«Кожна автівка, відправлена на фронт з донорською кров’ю, може рятувати майже 1500 поранених військових і цивільних. Загалом завдяки ініціативі #МиОднієїКрові ПУМБ та «ДонорUA» профінансували вже 69 транспортувань крові. Стала підтримка є надважливою. Ми безмежно вдячні партнерам за можливість разом допомагати українцям», — коментує співзасновниця «ДонорUA» та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» Ірина Славінська.


«Ми однієї крові» — соціальна ініціатива, покликана рятувати життя наших військових та цивільних, підтримувати український бізнес, розвивати культуру донорства та просувати патріотичний арт в Україні.